Stickers op hout plakken

Stickers op hout plakken: zo doe je dat als een pro

Ben je op zoek naar een manier om je houten meubels of accessoires een persoonlijk tintje te geven? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog leggen we je uit hoe je stickers op hout plakt als een pro.

Stap 1: Kies de juiste stickers

Voordat je begint met plakken, is het belangrijk om de juiste stickers te kiezen. Niet alle stickers zijn geschikt voor houten oppervlakken. Kies daarom voor stickers van hoge kwaliteit die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op hout. Zo voorkom je dat de stickers na verloop van tijd loslaten of vervagen. De stickers die je bij ons kunt kopen zijn geschikt voor houten ondergronden. Ondergronden als ruw hout is niet heel geschikt. Zorg ervoor dat het hout dan goed vlak geschuurd is.

Stap 2: Bereid het houten oppervlak voor

Voordat je de stickers op het hout plakt, is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat het hout schoon, droog en vrij is van stof en vuil. Als er nog oude stickers of lijmresten op het hout zitten dien je dit eerst goed te verwijderen. Op deze manier bereik je de optimale kleefkracht en heb je het langste plezier van de stickers op het hout.

Stap 3: Plak de stickers op het hout

Nu kun je beginnen met het plakken van de stickers op het hout. Begin met het bepalen van de juiste positie en richting van de stickers. Als je meerdere stickers plakt, is het belangrijk om de juiste afstand tussen de stickers te houden en ervoor te zorgen dat ze recht zijn. Wij snijden met onze machines de stickers altijd helemaal recht uit zodat het aanbrengen een stuk eenvoudiger is.

stickers op hout plakken hoe kan dat lakken

Als je de positie van de stickers hebt bepaald, kun je beginnen met het plakken. Haal de backing van de sticker eraf en plak de sticker op het hout. Wrijf vervolgens voorzichtig over de sticker met je vingers of een pasje om eventuele luchtbellen of rimpels te verwijderen. Herhaal dit proces voor alle stickers die je wilt plakken.

Stap 4: Lak het hout af (optioneel)

Als je de stickers op het hout hebt geplakt, kun je ervoor kiezen om het hout af te lakken. Dit helpt de stickers op hun plaats te houden en beschermt ze tegen slijtage en vervaging. Kies voor een lak die geschikt is voor gebruik op hout en volg de instructies op de verpakking voor het aanbrengen. Lak kan prima over stickers heen worden aangebracht, dit hebben wij meerdere malen zelf getest.

Stap 5: Bewonder het resultaat

Nu je de stickers op het hout hebt geplakt en eventueel afgelakt, is het tijd om het resultaat te bewonderen. Je hebt zojuist je houten meubels of accessoires een persoonlijk tintje gegeven en ze een unieke uitstraling gegeven. Zo eenvoudig is het aanbrengen van stickers op hout.